preskoči na sadržaj
vijesti

Želim biti majstor!

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 5. 6. 2020. 14:37

UPISI U PRVI RAZRED

  :: opširnije :: 


objavio: Dubravka Jurina  datum: 29. 5. 2020. 14:16

Upisi u prvi razred šk. godine 2020./2021.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 6. 5. 2020. 12:23

Hodajte s nama za one koji ne mogu!

Srednja škola Čazma vas u ime MS tima Hrvatska poziva na sudjelovanje u akciji Svaki korak se broji i Hodajte s nama za one koji ne mogu
 
30. svibnja obilježava se Svjetski dan multiple skleroze te se u sklopu toga svake godine organizira MS walk u cijelom svijetu. Nažalost ove godine zbog pandemije to nije moguće organizirati pa je umjesto toga organizirana akcija Hodaj za MS
 
U akciju se možete veoma lako uključiti - u subotu, 30. svibnja, uključite na mobitelu brojač koraka, te na kraju dana uslikajte broj koraka koji možete poslati u naš FB inbox ili objaviti na nekoj društvenoj mreži uz heštegove #HodamZaOneKojiNeMogu, #MSWalk2020 i #SvakiKorakSeBroji
 
Budite i vi dio ove kampanje i učinite korak za oboljele. Brojite svoje korake, idemo vidjeti koliko će koraka Hrvatska napraviti za svoje oboljele sugrađane od multiple skleroze.
 
Naša je škola posebno motivirana podržati baš ovu akciju budući da je naša kolegica, profesorica Matea Gredelj, jedna od osoba s multiplom sklerozom.
Ponosni smo na njen rad i hrabrost i želju da podigne razinu svijesti o ovoj bolesti. 
 
Pridružite nam se i hodajte za one koji ne mogu.
 
Nadamo se da ćete se odazvati u što većem broju jer svaki korak se broji!
 
 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 28. 5. 2020. 15:19

Što roditelji učenika naše škole kažu o nastavi na daljinu?

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 5. 5. 2020. 07:39

Priručnici za pripremu ispita na državnoj maturi

Dragi maturanti, 

izdavačka kuća Profil Klett omogućila vam je besplatno pruzimanje udžbenika za polaganje državne mature na poveznici  https://mailchi.mp/13c82c478f05/izzi-poucavanje-na-daljinu

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 28. 4. 2020. 14:15

Dan škole

Budući da Dan škole nismo mogli primjereno obilježiti, odlučili smo se odigrati igru asocijacija. Pitanje je glasilo: Što vam prvo pada na pamet kada pomislite na našu školu? A odgovori su vidljivi u oblaku riječi. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 21. 4. 2020. 09:20

Razvoj kompetencije učiti kako učiti

Centar za istraživanja i razvoj obrazovanja Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu (CIRO – IDIZ) posvetio se tome da podrži odgojno-obrazovne radnike i učenike osnovnih i srednjih škola. CIRO – IDIZ je za Ministarstvo znanosti i obrazovanja izradio seriju edukativnih video materijala s ciljem poticanja kompetencije učiti kako učiti kod učenika osnovnih i srednjih škola. S obzirom na važnost teme, dijelimo video materijale. Doktor Boris Jokić pripremio je niz korisnih savjeta o učenju; Toplo preporučujemo svim učenicima kako bi unaprijedili svoje učenje, ali i roditeljima kako bi bolje razumjeli svoju djecu i logli im kvalitetnije pomoći.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 15. 4. 2020. 09:50

Uskrsna čestitka

Vremena su neobična i teška, razdvojeni smo i ne možemo drugima zagrljajem i osmjehom pokazati koliko su nam dragi i važni.

Zato vam to zaposlenici Srednje škole Čazma poručuju slikom i čestitkom.

Sretan Uskrs i svako dobro svim našim učenicima - bivšim, sadašnjim i budućim - i svim članovima njihovih obitelji.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 11. 4. 2020. 17:49

Organizacija nastave na daljinu - savjeti za roditelje Vijest ima dokument u privitku

Savjeti za roditelje o tome kako se organizirati za vrijeme trajanja nastave na daljinu koje su pripremili stručnjaci Odgojnog savjetovališta Centra za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu su u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 1. 4. 2020. 13:01

Kako se nositi s kriznim situacijama? Vijest ima dokument u privitku

U teškim vremenima s kojima se suočavamo pomoć nam mogu biti savjeti eksperata. U prilogu su materijali koje je pripremilo Odgojno savjetovalište Centra za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 1. 4. 2020. 12:53

Poruka ravnateljice Srednje škole Čazma

Ravnateljičino obraćanje učenicima i roditeljima u vrijeme održavanja nastave na daljinu. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 30. 3. 2020. 08:53

Kako se organizirati u #ostanidoma situaciji?

Školska pedagoginja, Dubravka Jurina, pripremila je niz korisnih savjeta o tome kako lakše prebroditi dane pred nama. Pogledajte video. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 29. 3. 2020. 13:44

Nastava na daljinu i rad Srednje škole Čazma Vijest ima dokument u privitku

Odlukom nadležnog Ministarstva svi nastavnici od 20. ožujka 2020. rade od kuće i održavaju nastavu na daljinu. Virtualni razredi su uspostavljeni i učenici su uključeni. Svi učenici trebaju redovito izvršavati sve obaveze, a roditelji surađivati s razrednikom i predmetnim nastavnicima.

Od ponedjeljka, 23. ožujka 2020. nastava će se u punom obimu odvijati prema rasporedu u prilogu. Svi su učenici na nastavi, praktična nastava kod poslodavca se odgađa čitavo vrijeme trajanja obustave nastave u školama.

Škola je otvorena svakog radnog dana od 7,00 do 15,00 sati, a sve su informacije dostupne mailom i telefonom.  

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 20. 3. 2020. 12:42

Nastava na daljinu

Nastava na daljinu preko aplikacije Teams je uspostavljena i učenici su upisani u virtualne razrede. Nekoliko je izoliranih slučajeva problema s prvim pristupom aplikaciji no riječ je o vrlo malom broju učenika i užurbano se radi na otklanjanju problema.

Povremeno postoje problemi u prijavi zbog opterećenosti sustava pa molimo učenike i roditelje za razumijevanje. 

Ukoliko su potrebne dodatne informacije najsigurnije je kontaktirati ravnateljicu škole telefonski (091 1207 978) zbog povremenih problema u primanju/slanju mailova.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 18. 3. 2020. 11:48

Virtualni razredi i raspored sati Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici,

u prilogu se nalaze poveznice za virtualne razrede Srednje škole Čazma. Neke od vas su razrednici već dodali u razrede, dok se drugi tek trebaju prijaviti nakon što aktiviraju svoj račun na stranici https://office365.skole.hr/. Kada aktivirate račun (budite strpljivi, sustav je jako opterećen), otvorite poveznicu za svoj razred (poveznice su u dokumentu Linkovi za Teams virtualne razrede) i zatražite pristup. Razrednici će vas dodati u razrede.

Detaljne se upute nalaze u dokumentu u prilogu: Teams za učenike.

Raspored sati je također dostupan u prilogu - za vrijeme online nastave nemamo A i B varijantu; budući da nema praktične nastave kod poslodavca, svi učenici imaju nastavu po predmetima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 16. 3. 2020. 13:21

Informacije za učenike i roditelje - ponedjeljak, 16. ožujka 2020.

Informacije za učenike (i roditelje) o nastavi na daljinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 16. 3. 2020. 08:28

Obavijest učenicima - važno i hitno!

Dragi učenici, kako biste se mogli uključiti u virtualne razrede, molimo vas da se što prije sa svojim AAI računom prijavite na: https://aktivacija.skole.hr/ i aktivirate svoj račun za korištenje G Suit for Education usluga.
  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 15. 3. 2020. 20:24

Neodržavanje nastave u školi - najnovije informacije

Pripreme za održavanje nastave na daljinu su u tijeku. Zbog problema sa sustavom virtualni razredi nisu još potpuno funkcionalni i učenike molimo za strpljenje. Sve će biti pripremljeno na vrijeme kako bi, nakon testiranja sustava u ponedjeljak i utorak, nastava u punom obimu online krenula od srijede. 

Praktična nastava kod poslodavca se odgađa tijekom obustave nastave te molimo učenike koji su u tjednu od 16. do 20. ožujka trebali biti na praksi da zanemare raspored i uključe se u virtualne razrede. 

Raspored će biti kombinacija nastave koja se prikazuje na Sportskoj televiziji prema rasporedu dostupnom na http://bit.ly/rasporedSPTV1603 i sati u virtualnim razredima. Nastava će se za sve razrede održavati u poslijepodnevnoj smjeni. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 14. 3. 2020. 21:16

Obavijest za učenike i roditelje o neodržavanju nastave u školi

Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. nastava se neće održavati u svim osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj. Škola će oformiti virtualne razrede preko kojih će učenici nastavu pratiti na daljinu.

Za učenike će svaki dan biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 4 do 5 sati na dan. 

Detaljne informacije - uključujući poveznice na virtualne razrede i raspored - bit će pravovremeno objavljivane na mrežnoj stranici Škole, a sva dodatna pitanja možete uputiti ravnateljici mailom (ravnateljica@ss-cazma.skole.hr) ili telefonom na broj 091 1207 978. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 13. 3. 2020. 15:57

Dan žena

            

Učenici 1. c i profesorica Renata Špehar svim djelatnicama Srednje škole Čazma čestita Dan žena!

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 6. 3. 2020. 15:03

Izložba „Na početku zrelosti, na kraju djetinjstva“

                                   

Učenici 2.c i 3.c sudjelovali su 27. veljače u radionici čiji je cilj bio osvijestiti proces transfera predmeta od primarne do muzeološke funkcije. Radionicu su vodile djelatnice Gradskoga muzeja Čazma, a rezultat je izložba „Na početku zrelosti, na kraju djetinjstva“.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 2. 3. 2020. 10:50

KLIK - navika odgovornog ponašanja

                                            

Hrvatski autoklub (HAK) 24.veljače 2020. realizirao je u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske preventivno edukativni program ,,KLIK – navika odgovornog ponašanja'' za naše učenike trećih i četvrtih razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 28. 2. 2020. 12:14

Prvi koraci nakon srednje škole

                                                                                          

Naši su maturanti 24. veljače 2020. poslušali predavanje pod nazivom Prvi koraci nakon srednje škole. Predavanje je održala Monika Blum, djelatnica Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) Bjelovar.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 28. 2. 2020. 12:06

Dan materinjeg jezika i Dan glagoljice

                         

Učenici 2.c  i 2.d obilježili su Dan materinjeg jezika i Dan glagoljice u Gradskoj i školskoj knjižnici.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 26. 2. 2020. 13:44

Novi sustavi, materijali i sredstva na hidrauličnim sustavima kočnica osobnih vozila

                          

U srijedu, 19. veljače 2020. u našoj školi održano je  predavanje na temu „Novi sustavi, materijali i sredstva na hidrauličnim sustavima kočnica osobnih vozila“. Predavanje su održali predstavnici firme Intercars iz Zagreba odnosno njihov edukacijski tim: Boris Smuđ, Davor Hren i Ivan Jurčević.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 24. 2. 2020. 14:58

Budi svoj

                              

Renata Hunjadi Brzović, psihologinja u Zavodu za javno zdravstvo BBŽ, održala je 17. siječnja 2020. predavanja za učenike prvih razreda. 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 21. 2. 2020. 13:03

Izložba u Centru za kulturu Čazma

                                 

Učenici 1.c i 2.c u ponedjeljak,17. veljače 2020. posjetili su Centar za kulturu u Čazmi i pogledali izložbu "5. likovni trijenale Moslavine" na kojoj između ostalih izlaže i naš profesor Matko Antolčić. Mogu se vidjeti suvremeni crteži, grafike i djela iz kiparstva.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 19. 2. 2020. 17:58

Naši učenici u Hrvatskom saboru

                                                             

Hrvatski sabor i razgledavanje grada Zagreba

Učenici 4.d i 4.c razreda su 13. veljače 2020. u pratnji profesorica Željke Biškup i Gordane Palaić posjetili grad Zagreb i Hrvatski sabor. 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 19. 2. 2020. 13:45

Valentinovo

                 Valentinovo u našem holu

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 14. 2. 2020. 12:12

Međugradski LiDraNo

 Naša je škola 10. veljače bila domaćin međugradskog LiDraNa i ugostila učenike iz Srednje škole Augusta Šenoe iz Garešnice i Srednje škole Bartola Kašića iz Grubišnoga Polja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 14. 2. 2020. 11:22

Gostovanje Julijane Matanović u Gradskoj knjižnici Vijest ima dokument u privitku

U petak, 24. siječnja 2020. godine u Gradskoj knjižnici Slavka Kolara gostovala je Julijana Matanović, a naši su učenici uživali u susretu s njom. ​

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Pušić  datum: 7. 2. 2020. 10:45

Raspored - varijanta A, 9. - 13. ožujka 2020. Vijest ima dokument u privitku

Nastava u tjednu od 9. do 13. ožujka 2020. će se odvijati prema rasporedu u prilogu objavi.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 9. 1. 2020. 17:02

Raspored - varijanta B, 2. - 6. ožujka 2020. Vijest ima dokument u privitku

U tjednu od 2. do 6. ožujka nastava će se odvijati prema rasporedu u prilogu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 4. 1. 2020. 15:32

Čestitka

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 23. 12. 2019. 11:31

Obavijest za učenike i roditelje Vijest ima dokument u privitku

Ponedjeljak, 23. prosinca 2019. radni je dan zbog nadoknade nastavnih dana provedenih u štrajku. Nastava za sve učenike počinje u 8,00 sati i odvija se prema rasporedu u prilogu.

Zimski odmor učenika počinje 24. prosinca 2019. i traje do 6. siječnja 2020. Nastava počinje 7. siječnja 2020, po B varijanti rasporeda koja će biti naknadno objavljena.

Svi učenicima i njihovim obiteljima želimo sretne bladgane!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 19. 12. 2019. 10:06

Tehničari cestovnog prometa - stipendiranje

U okviru strategije razvoja mladih ljudi u strukovnim školama i podupiranja strukovnog obrazovanja te u sklopu projekta "Razvijaj strukovne vještine uz podršku Ine", INA raspisuje Natječaj za dodjelu stipendija INA Grupe učenicima koji se obrazuju u području elektrotehnike, strojarstva, kemijske tehnologije, ekologije, naftnog rudarstva, geologije i prometa i logistike u školskoj godini 2019./2020.

 

U našoj školi se na natječaj mogu prijaviti budući tehničari cestovnog prometa. Sve su informacije dostupne na sljedećoj poveznici: https://www.ina.hr/karijera/projekti-za-mlade/razvijaj-strukovne-vjestine-uz-podrsku-ine/natjecaj-za-dodjelu-stipendija-22805/22805.

 

Želimo vam puno uspjeha.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Pavlović  datum: 11. 12. 2019. 14:06

Termini individualnih razgovora Vijest ima dokument u privitku

U prilogu su termini za individualne razgovore. 

  :: opširnije :: 


objavio: Dubravka Jurina  datum: 19. 11. 2019. 11:03

Prijevoz učenika u školskoj godini 2019./2020.

  :: opširnije :: 


objavio: Višnja Sudarević  datum: 6. 9. 2019. 09:03
» Arhiva naših vijesti    
 


 


TražilicaKalendar
« Lipanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Sparkles

Pratite najnovija izdanja časopisa na engleskom:

Issue #20     Issue #21

Issue #22

Ostale brojeve i aktualna događanja potražite na Facebook-u.


Korisni linkovi
Obrazovne institucije

Pomoć pri učenju

Dnevni tisak
 • Večernji list
 • Jutarnji list
 • 24 sata
 • Index.hr
 • SPARKLES


Arhiva dokumenata

Hrabri telefon

Savjetodavna linija za djecu:

116-111

Savjetodavna linija za roditelje:

0800-0800

preskoči na navigaciju