preskoči na sadržaj
Knjižnica

RADNO VRIJEME KNJIŽNICE

PONEDJELJAK   i  PETAK  9:00 - 15:00

SRIJEDA 13:00 - 16:00

Utorkom i četvrtkom knjižnica ne radi. 

ONLINE KATALOG KNJIŽNICE

http://library.foi.hr/m3/index.htm

 

 

Upute:

 • Klikom na link otvara se online katalog knjižnica u sustavu Metel.

 • Da  bi došli do kataloga naše knjižnice kliknite na Odabir knjižnice.

• Na listi Knjižnice srednjih škola odaberite Srednja škola Čazma.

 • Klikom ulazite u bazu podataka knjižnice te možete početi petraživanje po uputama koje se nalaze na stranici. 

Osim školske knjižnice na isti način možete pretraživati kataloge Gradske knjižnice Slavko Kolar, Čazma te Narodne knjižnice Petar Preradović, Bjelovar, ali i ostalih knjižnica u sustavu.

 Suzana Pušić, prof. i dipl. knjižničarka

 

U okviru 12. Tjedna cjeloživotnog učenja 1. listopada 2018. u našoj školskoj  knjižnici održana je radionica Izrada publikacija u Microsoft Publisheru na kojoj su sudjelovali učenici 1.c i 1.d. 
Tijekom radionice mogle su se sagledati sve mogućnosti alata Microsoft Publishera (izbor podloga, ubacivanje teksta i fotografija...) u pripremi publikacija za tisak ili izdavanje u e-obliku. Predstavljene su i izdane publikacije Srednje škole Čazma izrađene u tom alatu: časopis na engleskome jeziku Sparkles, školski e-godišnjak Nova generacija te zbirka priča Priče iz davnine iz Moslavine.

 

ProInfo ide dalje

I ove smo godine nastavili dobru praksu predstavljanja fakulteta. Naša nekadašnja učenica Đurđica Majetić 26. veljače 2018. održala  je predavanje u kojem je predstavila Prirodoslovno-matematički fakultet. Po snježnome danu Đurđici nije bilo teško doći iz Zagreba u Čazmu i  dočarati učenicima 3.c i 4.c studentski život, Udrugu studenata biologije BIUS, mogućnosti stanovanja, stipendija i sudjelovanja u projektima...

 

 

Susjedi u gostima

U četvrtak 25. siječnja 2018. našu su knjižnicu posjetili učenici, članovi likovne grupe iz Osnovne škole Čazma sa svojim učiteljem Matkom Antoličić. Poslušali su naše Priče iz davnine iz Moslavine. One su im trebale poslužiti kao inspiracija za natjecanje iz likovne kulture kojem su tema mitka bića. Priče su ispričali Lucija Mađerić, Ivona Dabac i Karlo Bjelanović Dijanić.

 

Zagorka u knjižnici

Ove godine obilježavamo 60 godina od smrti naše poznate spisateljice i novinarke Marije Jurić Zagorke. Pustili smo mašti na volju i pozvali Zagorku u goste, na čaj s Paulom (Agatić). Zagorka je bila Dajana Fortuna, a govorila je o svom životu, stvaralaštu, neprihvaćanju okoline... Ulomke iz Gričke vještice čitale su Martina Kaveđija i Petra Taraba. U TV studiju (knjižnici) 29. studenoga gostovao je 1.d s prof. Tkalec, 15. prosinca 1.c i 2.c, a 2.d pogledao je i poslušao Zagorku 18. prosinca. Na kraju sata učenici su odigrali kviz Kahoot. 

 

Radionica Oblutak

Povodom Dana Slavka Kolara 1. prosinca 2018. učenici 3.d s knjižničarkom gostovali su u gradskoj knjižnici Slavka Kolara na radionici Oblutak. Radionicu je vodila književnica Božica Brkan, a bilo je riječi o lijepom pisanju, slušanju i govorenju. 

 

"Prvašići" u knjižnici

Početkom i ove školske godine 2017./2018. učenici 1.a, 1.c i 1.d posjetili su školsku knjižnicu. Upoznali su se s prostorom knjižnice, referentnom zbirkom i UDK rasporedom. Okušali su se u pretraživanju riječnika i pronalaženju knjiga na policama. 

 

Pričanje priča

U knjižnici su se 11. travnja 2017. s učenicima 1.c i 3.c pričale priče koje su nastale na radionici pričanja priča povodom Međunarodnoga dana pripovijedanja koji je bio 21. ožujka, a na radionici sudjelovali su učenici 3.c i 1.c. Radionicu je vodila knjižničarka Suzana Pušić. Učenici 3.c pripovijedali su priče koje su na satu sociologije  prikupili s profesoricom Renatom Špehar, inicijatoricom projekta Priče iz davnine iz Moslavine. Kako se prošle godine navršilo 100 godina od izlaska iz tiska Priča iz davnine Ivane Brlić Mažuranić, projektu se s 1.c pridružila i profesorica Melita Ivanetić, a učenici 1.c pričali su, naravno, Priče iz davnine: Kako je Potjeh tražio istinu, Sunce djever i Neva Nevičica i Šumu Striborovu. Naše pričopričalice su Dominik  Furmek, Mihaela Piršljin i Dajana Fortuna iz 1.c i  Ivana Božić, Karlo Bjelanović Dijanić, Ivona Dabac,  Lucija Mađerić  i Leonardo Blažeković, koji je zamijenio bolesnu Teu Milić, iz 3.c.

 

ProInfo

U našu školu vole se vraćati i bivši učenici, sadašnji studenti. Tu činjenicu iskoristile su profesorica latinskoga jezika Danijela Feliks i knjižničarka Suzana Pušić i osmislile projekt ProInfo (profesionalni informiranje). U sklopu tog projekta u  školskoj knjižnici u veljači 2017. gostovali su naši negdašnji učenici i predstavili  učenicima trećih i četvrtih razreda fakultete na kojima studiraju. Karlo Šajtar predstavio je FOI (Fakultet organizacije i informatike) u Varaždinu, a Miroslav Kolenc FSB (Fakultet strojarstva i brodogradnje) u Zagrebu. Osim općih činjenica o fakultetima upoznali smo studentski život, saznali kakva je hrana u studentskim menzama, gdje je najbolja kava i kako izaći na kraj sa zahtjevnim profesorima.

Američki izbori u knjižnici

Dan uoči samih izbora za američkog predsjednika, 6. studenoga 2016. našu je školsku knjižnicu, u organizaciji profesorice Irene Pavlović, posjetio je gospodin Eric Williams, savjetnik za politička pitanja u Veleposlanstvu SAD-a. Osim o izborima, pričao je i o svojoj karijeri diplomata i o životu u Hrvatskoj iz američke perspektive. A na kraju je, zajedno s učenicima i profesorima, glasovao na simulaciji izbora. Tko je pobijedio? Ako se pita Srednju školu Čazma, dileme nema: državna tajnica Hillary Clinton, prva je žena na čelu SAD-a. 

 

Svjetski dan poezije

U petak 21.  ožujka 2016. učenici 1.c i 2.c sa svojim profesoricama Marijom Tkalec i Melitom Ivanetić,  uz knjižničarku Suzanu,  obilježili su Svjetski dan poezije. Igrali su se stihovima A. G. Matoša, čitali ih i uživali u njima.

 

Zagrli za Guinnes

Od 21. - 27. veljače 2016. sudjelovali smo u pokušaju obaranja Guinnesovog rekorda u broju snimljenih fotografija Zagrli za Guinnes kojim se htjelo ukazati na rijetke bolesti i njihovo liječenje. 

 

Talk show Stranac

Profesorica Melita Ivanetić u suradnji s knjižničarkom odlučila je lektiru Stranac obraditi na drugačiji način. Knjižnica se 26. veljače 2016. pretvorila u TV studio u kojem su gostovali Mersault, sudac, Mersaultovi poznanici, Marie, istražitelj... Svi su nam oni dali viđenje Mersaultovog zločina iz različitih kuteva.  

 

Ožegović u knjižnici 

Otkako je prije nekoliko mjeseci na inicijativu pedagoginje i knjižničarke u knjižnicu stigla sjedeća garnitura, družimo se na njoj, odmaramo, čitamo i ugošćujemo... U petak, 19. veljače 2016. našu je knjižnicu posjetio poznati glumac Ivan Ožegović. Od njega smo saznali što radi scenarist, redatelj, producent te kako trebamo glumiti. 

 

Učenici SŠ Čazma na HRT-u

Učenici  su 4.c i 4c. uz knjižničarku snimili su film "Potiče li građanska nebriga za javne prostore vandalizam?" koji prikazuje probleme oko uništavanja maloga igrališta iza vrtića. Film je ušao među 16 odabranih filmova u emisiji za mlade Ni DA Ni NE te će poslužiti kao motivacijski film u jednoj od emisija. 

Snimanje emisije bit će 11. travnja 2015. 

 

 

 

 

 

 

  12. tjedan cjelozivotnog ucenja.jpg
 4.c pazljivo slusa ur icu Majetic.JPG
 Gospo a Persic i domacini.jpg
 Gosti i domacini na druzenju u knjiznici.jpg
 Gost iz americke ambasade.jpg
 Ivona Dabac prica pricu.jpg
 Izlozba Maria Miskovica.jpg
 Izlozba najstarijih knjiga u knjiznici.jpg
 Karlo Bjelanovic Dijanic prica pricu.jpg
 Karlo Sajtar predstavlja FOI.jpg
 Lucija Ma eric prica pricu.jpg
 Luka Spehar prezentira rad u MS Publisheru.jpg
 Miroslav Kolenc predstavlja FSB.jpg
 Ozegovic u knjiznici.jpg
 Radionica kreativnog pisanja u knjiznici.jpg
 Radionica Oblutak.jpg
 Radionica pricanja prica.png
 Scena sa snimanja filma Drugi.JPG
 Talk show Stranac.jpg
  ur ica Majetic predstavlja FSB.JPG
  ur ica Majeti u 3.c.JPG
 Zagorka 1.jpg
 Zagorka 2.jpg
 Zagorka 3.jpg
 Zagorka 4.jpg
 Zagorka 5.jpg
 Zagorka 6.jpg

 


TražilicaKalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Sparkles

Pratite najnovija izdanja časopisa na engleskom:

Issue #20     Issue #21

Issue #22

Ostale brojeve i aktualna događanja potražite na Facebook-u.


Korisni linkovi
Obrazovne institucije

Pomoć pri učenju

Dnevni tisak
 • Večernji list
 • Jutarnji list
 • 24 sata
 • Index.hr
 • SPARKLES


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju