2014-03-10 15:46:56

Sparkles© slavi prvi rođendan!

10. ožujka 2013., prije točno godinu dana, objavili smo prvi broj našeg mjesečnika na engleskom jeziku.

Sa željom da što većem broju učenika pomognemo pronaći dodatnu motiviaciju za učenje engleskog jezika, prošle smo godine u ožujku pokrenuli mjesečnik Sparkles© koji se u potpunosti objavljuje na engleskom i to isključivo na mrežnim stranicama naše škole. Mjesečnik obrađuje teme koje zanimaju teenagere, daje preporuke za čitanje, gledanje i slušanje, pomaže usvojiti teže jezične konstrukcije, a ima i kutak za nastavnike koji potiče na stručno usavršavanje i uporabu suvremenih tehnologija u nastavi. U rubrici 'Novosti iz škola' objavljujemo zanimljivosti i događanja u školama diljem Bjelovarsko-bilogorske županije.

U proteklih je godinu dana, sa skromne četiri, Sparkles© porastao na osam stranica i dobio svoju Facebook stranicu. Sve se više i nastavnika i učenika uključuje u njegovo stvaranje, a konačni mu oblik daju profesorice Maja Ivanović (Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar) i Irena Pavlović. Svaki novi broj na mrežnim stranicama redovito objavljuje profesor Dario Vidić.

Rođendansko je izdanje posvećeno razlozima za učenje engleskog jezika; budući da su učenici već navikli na to da im profesori govore što i zašto trebaju učiti, okupili smo nekoliko vrlo uspješnih pojedinaca izvan sektora obrazovanja i zamolili ih da podijele svoja iskustva. Dvoje suradnika su bivši učenici naše škole - Nina Bačmaj i Mia Gredelj, a jedan je boravio kod nas kao gostujući predavač - Davor Horvatić. Svakako pročitajte što kažu, a nemojte propustiti niti druge zanimljive teme. 


Srednja škola Čazma